Tapahtuma voi tehdä lähtemättömän vaikutuksen sekä sinuun että kohderyhmääsi – mutta millaisen vaikutuksen?
Listasimme 10 varoittavaa esimerkkiä, joita onnistunutta tapahtumaa tavoittelevan kannattaa välttää.
1. Aloita tapahtuman suunnittelu mahdollisimman myöhään, jotta voit kokea suurta ahdistusta ja stressiä tapahtumaa edeltävinä viikkoina.
2. Unohda tapahtuman syyt ja tavoitteet. Riittäähän se, että juhlissa on hauskaa!
3. Aseta tapahtumalle hyvin tarkka budjetti, ja kun loppusuoralla iskee paniikki, hyväksy kaikki ylitykset.
4. Oleta, että jokainen henkilökunnastasi ja asiakkaistasi ilmoittautuu tapahtumaan. He ovat odottaneet tätä nimenomaista kutsua ja ovat näin ollen kiitollisia ja onnellisia saadessaan saapua paikalle.
5. Yritä välittää tapahtumassasi mahdollisimman monta viestiä. Näin luot luo vain mielenkiintoisen ja värikkään ”viestien sinfonian”, josta jokainen vieraasi on varmasti perillä.
6. Oleta, että vieraasi pärjäävät keskenään ja keskity hauskanpitoon ihmisten kanssa, jotka tunnet jo entuudestaan. Tulee niitä oivallisia myyntitilanteita muitakin!
7. Suunnittele tapahtuma oman mielesi mukaan. Valitse viihde ja tarjoilut, joista nimenomaan itse pidät – ei sillä ole hirveästi väliä, mitä muut ovat mieltä!
8. Älä epäröi esitellä pidennettyä vuosikatsausta tai yritysesittelyä – tämä on juuri se ilta, jossa sadan kalvon Power Point -esitys toimii. Näin varmistat, että kaikki viihtyvät!
9. Älä mittaa tapahtumasi tulosta. Sinulla on varmasti hyvä intuitio, joten osaat kyllä erottaa hyvän tapahtuman huonosta.
10. Tee kaikki itse – ideointi, valmistelut, yhteydenotot, budjetointi, logistiikka, viihde, tarjoilut… Jos haluat saada jotain aikaiseksi, on parasta tehdä se itse, koska eihän sinulla ole mitään muutakaan tekemistä.