Ajankohtaista

Muutosmatkalla normaaliin

Nouseeko tapahtuma-ala jopa 1,5 vuoden tyhjäkäynniltä lentoon kuin Feenikslintu tuhkasta? Ei nouse, ainakaan yhtä jouhevasti, mutta Feeniksin myytti kertoo mahtavan sinnikkyytemme voimasta! Olemme nyt muutosmatkalla kohti normaalia.

Tapahtumateollisuus ry:n tuoreen jäsenkyselyn mukaan tapahtuma-alan kysyntä on kasvussa. Kyselyyn vastanneista yrityksistä 74 % ilmoittaa kysynnän kasvusta seuraavan kolmen kuukauden aikajaksolla ja 58 % myös vuoden 2022 osalta. Pitkään jatkuneen koronakriisin jälkeen lähes puolet vastanneista yrityksistä kuitenkin ennakoi vaikeuksia liiketoiminnan käynnistämisessä. Mitä se tarkoittaa tapahtuman järjestäjälle tai mitä tulisi ottaa huomioon tapahtumaa suunniteltaessa?

Ekosysteemi on epäkunnossa

Tapahtuma-alalla järjestäydytään nyt uudelleen. Alaan on kuitenkin sidoksissa laajempi rypäs tekijöitä, jotka kärsivät kovasta resurssipulasta; ravintolat, tapahtumapaikat, tekniikkatalot jne. Toisin sanoen, koko ekosysteemi yskii – käytännössä tapahtumapaikoista on pulaa, työvoimaa ei ole tarpeeksi, alihankkijoiden vasteajat ovat pitkät, sekä kalusto ja materiaalit kortilla. Ekosysteemin ja sitä kautta koko toimialan elpymiseen menee hetki aikaa. On selvää, että tapahtumien työstöajat ovat pidentyneet totutusta.

Mitä tapahtuman tilaajan tulisi huomioida?

Olemme tapahtuma-arkkitehtejä, emme taikureita. Haluamme auttaa asiakkaitamme onnistumaan ja toteuttaa yhdessä elämyksellisiä ja vaikutukseltaan merkittäviä tapahtumia. Jotta tämä onnistuu, tapahtumaa kilpailuttaessa tai sitä tilattaessa on hyvä olla ajoissa liikkeellä – mitä aikaisemmin, sen parempi. Myös pidentyneet toimitussyklit on hyvä huomioida. Kun suunnittelemme tapahtumat pidemmällä aikajänteellä, varmistetaan niiden toteutuminen toivotun mukaisesti ja ilman yöt valvottavia jännitysmomentteja.

 

JAA SOMESSA

HALUAN LISÄÄ INSPIRAATIOTA

Tapahtuma ei ole vain kohtaamisten areena, vaan parhaimmillaan se mahdollistaa syvällisemmän yhteyden brändien ja osallistujien välille. Jokaisen tapahtuman tulisi olla omistajalleen ainutlaatuinen ja osallistujalle elämys, josta jää pysyvä jälki.
Copyright © 2024 Sisters Inc.
All Rights Reserved.
Tietosuoja | Privacy policy
Sisters Inc.
Miestentie 9, 6 krs,
02150 Espoo
(09) 75151200
myynti@sisters.fi

Tilaa maksuton opas: 10 askelta kohti onnistunutta tapahtumaa

Jätä yhteystietosi ja pääset lukemaan arvokkaan oppaamme veloituksetta.

TILAA UUTISKIRJE