Ajankohtaista

Askelmerkit turvallisiin live- ja hybriditapahtumiin

Kohtaamisrajoitukset ovat lieventyneet, koronapassi lanseerattu, ja siirtyminen osallistujamäärältä yhä suurempiin livetapahtumiin on käynnissä. Asianmukaisten turvallisuuskäytäntöjen avulla voidaan järjestää laajemmin erilaisia tilaisuuksia terveysturvallisesti, vaikka toimintaan muutoin kohdistuisikin rajoituksia. Mitä se tarkoittaa tapahtuman järjestäjälle?

On sanomattakin selvää, että kaipaamme fyysisiä tapahtumia – kohtaamisia, verkostoitumista, kick offeja, erilaisia ammatti- ja teematapahtumia, gaaloja, elävää viihdettä, maukkaita tarjoiluja. Vaikka pandemia-aika ei ole ohi, livetapahtumien ei enää tarvitse olla pannassa. Asianmukaisilla turvallisuuskäytännöillä, kuten koronapassin ja pikatestausten sekä ennakkoon suunnitellun tapahtumakulun avulla tapahtumaosallistumisen terveysturvallisuus voidaan varmistaa.

Ketterä ja vaivaton toimintamalli eri osapuolille

Me Sistersillä olemme toteuttaneet asiakkaillemme jo runsaan määrän tapahtumia korona-aikana eri muodoissa – niin hybriditapahtumia kuin livetapahtumiakin. Näissä terveysturvallisesti toteutetuissa tapahtumissa on ollut liveyleisöä kymmenistä jopa useisiin satoihin ihmisiin. Olemme luoneet ketterän toimintamallin, mikä on sekä asiakkaalle, että tapahtumaan osallistujalle selkeä ja vaivaton.  

Ennen tapahtumaa varmistamme turvalliset kohtaamiset aina huolellisella tapahtuman kulun ja logistiikan suunnittelulla. Tiedotamme ja ohjeistamme osallistujia terveysturvallisuuteen liittyvistä toimista jo etukäteen sekä myös paikan päällä. Tapahtuman sisäänpääsyn edellytyksinä toimivat koronapassi (rokotustodistus Omakanta-palvelusta) tai vaihtoehtoisesti terveydenhuollon ammattilaisten tekemä pikatestaus. Myös kulkureitit, tarjoilut ja muut tapahtuman aikaiset kohtaamiset suunnitellaan ennakkoon. Näiden toimien ansiosta tapahtumia on pystytty järjestämään turvallisesti ja ilman raportoituja tartuntoja.

Terveysturvallisen tapahtuman askelmerkit:

 1. Tilan sopivuus ihmismäärään suhteutettuna
  Suunnittele tapahtuma lähtökohtaisesti väljempiin tiloihin, missä on hyvä ilmanvaihtuvuus.

 2. Koronapassit, negatiivinen koronatodistus, pikatestit
  Varmista terveysturvallinen tapahtuma kaikille ja edellytä koronapassia sisäänpääsyn yhteydessä tartuntojen ehkäisemiseksi. Yksi vaihtoehto on myös terveydenhuollon ammattilaisten pikatestauspiste tapahtumapaikalla.

 3. Muista rekisteröinti
  Osallistujien rekisteröinti helpottaa mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämistä ja muuta informointia tapahtuman jälkeen.

 4. Varaa riittävästi aikaa ja väljyyttä siirtymisille
  Porrastettu sisääntulo, ruokailu ja ohjelma vähentävät kohtaamisia kulkuväylillä ja näin ollen pienentävät mahdollista tartuntariskiä.

 5. Porrastettu liikkuminen tilasta toiseen sekä lohkotut osiot
  Vältä pullonkauloja ja jonojen syntymistä jo etukäteen – ohjaa tapahtuman osallistujia paitsi aikatauluilla, myös hyvällä asiakaspolun suunnittelulla ja kulunohjauksella.

 6. Käsidesinfiointiaine eri kohtaamispisteissä
  Tarjoa osallistujille mahdollisuus käsien desinfiointiin eri kohtaamispisteissä, kuten sisäänkäynnin yhteydessä, tarjoilu- ja ruokailupisteissä, wc:ssä jne. Myös maskeja on hyvä olla saatavilla.

 7. Huolehdi puhtaudesta tapahtuman aikana
  Varaa tapahtumaan riittävästi siivoushenkilökuntaa, joka tavanomaisen siisteyden ylläpidon ohella huolehtii pintojen pyyhinnästä. Usein desinfioidut pinnat kuten ovenkahvat, ottimet ym. pienentävät tartuntariskiä.

 8. Ruokailussa suosi valmiita annoksia buffetpöydän sijaan
  Valmiit lautasannokset pienentävät kontaminaatioriskiä.

 9. Viestintä ennen tapahtumaa, tapahtumassa ja sen jälkeen
  Kerro ja ohjeista osallistujia tapahtuman terveysturvallisista toimintatavoista ja käytännöistä, kuten esimerkiksi henkilötodistuksen näyttämisestä koronapassin yhteydessä. Hyvä tiedotus lisää ymmärrystä, luottamusta ja osallistujatyytyväisyyttä.

 10. Noudata voimassa olevia viranomaisohjeistuksia
  Terveysviranomaisten suositukset ja rajoitukset muuttuvat epidemiatilanteen mukaan. Tarkista aina ennen tapahtumaa alueelliset ja toimijakohtaiset rajoitukset ja noudata niitä.

Autamme asiakkaitamme onnistumaan

Jos pohditte, miten järjestää teidän tapahtumanne kaikille osallistujille elämyksellisesti, terveysturvallisesti ja viranomaisohjeistuksia noudattaen, kysy meiltä ehdotus. Meiltä saat ammattitaitoista näkemystä virtuaalitapahtumien, hybriditapahtumien sekä livetapahtumien suunnitteluun, markkinointiin ja toteuttamiseen.

 

JAA SOMESSA

HALUAN LISÄÄ INSPIRAATIOTA

Tapahtuma ei ole vain kohtaamisten areena, vaan parhaimmillaan se mahdollistaa syvällisemmän yhteyden brändien ja osallistujien välille. Jokaisen tapahtuman tulisi olla omistajalleen ainutlaatuinen ja osallistujalle elämys, josta jää pysyvä jälki.
Copyright © 2024 Sisters Inc.
All Rights Reserved.
Tietosuoja | Privacy policy
Sisters Inc.
Miestentie 9, 6 krs,
02150 Espoo
(09) 75151200
myynti@sisters.fi

Tilaa maksuton opas: 10 askelta kohti onnistunutta tapahtumaa

Jätä yhteystietosi ja pääset lukemaan arvokkaan oppaamme veloituksetta.

TILAA UUTISKIRJE