Ajankohtaista

Harjoittelusta eväitä työelämään


Sisters Inc. on tarjonnut harjoittelupaikkoja korkeakouluopiskelijoille jo vuosien ajan. Meillä harjoittelevat opiskelijat elävät pitkälti samanlaista työarkea kuin asiantuntijammekin. Harjoittelun aikana opiskelija tutustuu tapahtumamarkkinoinnin eri kokonaisuuksiin aina ideoinnista toteutukseen, budjetointiin ja markkinointiin. Harjoitteluun liittyvänä rajana on oikeastaan vain harjoittelijan oma mielenkiinto, uskallus ja kunnianhimo.

Työharjoittelu Sistersillä on parhaassa tapauksessa win-win tilanne. Siinä missä harjoittelija saa mahdollisimman monipuolisen kokemuksen tapahtumatoimiston työtehtävistä, vastavuoroisesti me saamme harjoittelun edistyessä jo ihan konkreettista apua tuotantoihin. Paras palkinto meille harjoittelusta on kuitenkin harjoittelijan innostuminen ja oivallus, sekä tietysti tyytyväisyys omaan suoritukseen. Harjoittelun myötä houkuttelemme ja kannustamme tulevaisuuden tekijöitä alalle – haluamme varmistaa, että tapahtuma-ala pysyy elinvoimaisena ja kasvaa jatkossakin!

 

Riina Hohtin kevät Sistersillä oli monipuolinen. Harjoittelujaksoon mahtui erilaisia työtehtäviä ja livetapahtumia, virtuaalitapahtumia sekä tapahtumakiertueita.

Harjoittelijan terveiset

Riina Hohti harjoitteli Sistersillä viiden kuukauden jakson keväällä 2022. Hän opiskelee kulttuurituottajaksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja valmistuu vuodenvaihteessa. Kysyimme Riinalta hänen mietteitään omasta harjoittelujaksostaan meillä.

Mikä harjoittelussasi oli parasta?
Sanalla sanoen, monipuolisuus. Olen päässyt kokemaan omakohtaisesti eri tapahtumamalleja ja tekemään tehtäviä laajalla skaalalla – tapahtumien suunnittelusta niiden vetämiseen, laatinut kustannuslaskelmia ja erilaisia esitysmateriaaleja, editoinut videoita sekä tehnyt markkinointia kuten some- ja nettisivusisältöjä. Olin mukana myös Sisters Talk -podcastin tuotannossa.

Vaikea valita, mikä harjoittelussa oli parasta, mutta yksi tähtihetkistäni oli backstagella toimiminen ja Suomen eturivin artistien avustaminen. Lisäksi olen harjoittelun aikana päässyt eroon puhelinkammostani. Minulle kasvoi ihan uudenlainen rohkeus selvittää asioita, enkä enää arkaile soittaa minnekään.

Mainitse haastavin hetki tai tapahtuma?
No, voisin sanoa, että Ruotsiin soittaminen ja kommunikaatiokatkoksesta johtunut väärinkäsitys. Sain tämän kuitenkin selvitettyä ja kaikki meni lopulta hyvin.

Mikä yllätti?
En varsinaisesti yllättynyt mistään, sillä tulin harjoitteluun avoimin mielin. Huomasin, että täällä on nuorekasta porukkaa töissä ja mukaan oli helppo hypätä. Pohdin aluksi, että saako täällä oikeasti tehdä paljon asioita ja ilmeni, että kyllä, täällä saa tehdä juuri niin paljon, kun on valmis ottamaan vastuuta. Yllättävintä tapahtumassa oli, että piano saatiin leijumaan ilmassa!

Vinkkejä harjoitteluun tulevalle?
Hae rohkeasti ja ole valmis tekemään töitä, valmiita vastauksia on harvoin. Äläkä turhaan pelkää puhelinta!

Mitä aiot tehdä jatkossa?
Kun valmistun koulusta, tulen jäämään alalle. Minulle syttyi into yritystapahtumiin, kun aiemmin mietin musiikkipuolta. Yritystapahtumien parissa työskentely on liikkuvaista, monipuolista ja mukavaa.


Haluaisitko Sinäkin harjoitteluun Sistersille?
Työharjoittelu on tärkeä osa ammattikorkeakouluopintoja. Se on myös oiva tilaisuus tutustua itselle uuteen alaan ja kokeilla erilaisia työtehtäviä. Harjoittelujakso voi jopa avata ovet vakituiseen työpaikkaan. Näin on meillä käynyt monta kertaa! Tarjoamme joka syksy ja kevät 2-3 harjoituspaikkaa. Haku syksyn aloituspaikkoihin on nyt auki.

JAA SOMESSA

HALUAN LISÄÄ INSPIRAATIOTA

Tapahtuma ei ole vain kohtaamisten areena, vaan parhaimmillaan se mahdollistaa syvällisemmän yhteyden brändien ja osallistujien välille. Jokaisen tapahtuman tulisi olla omistajalleen ainutlaatuinen ja osallistujalle elämys, josta jää pysyvä jälki.
Copyright © 2024 Sisters Inc.
All Rights Reserved.
Tietosuoja | Privacy policy
Sisters Inc.
Miestentie 9, 6 krs,
02150 Espoo
(09) 75151200
myynti@sisters.fi

TILAA UUTISKIRJE