Hioutuvia timantteja - Sisters Inc.
Hioutuvia timantteja
22.6.2017

Hioutuvia timantteja

Hioutuvia timantteja Anni ja Heidi

Työharjoittelu-aihe on ollut viime aikoina tapetilla ja herättänyt vilkasta keskustelua Hesarin mielipidepalstaa myöten. Meillä Sistersilläkin on yleensä 1 – 2 harjoittelijaa ajankohdasta riippuen. Haluamme tarjota harjoittelumahdollisuuden alasta innostuneille motivoituneille opiskelijoille.

Tavoitteenamme on todellinen win-win tilanne, niin että harjoittelija saa mahdollisimman monipuolisen kuvan tapahtumatoimiston arjesta ja työtehtävistä. Harjoittelu ei saa missään tapauksessa olla neukkarin perällä mapittamista. Oikeastaan rajana on vain harjoittelijan osoittama oma mielenkiinto, uskallus ja kunnianhimo.  Vastavuoroisesti me alamme saada jossakin vaiheessa harjoittelua jo ihan konkreettista apua tuotantoihin.  Paras palkinto meille on kuitenkin harjoittelijan silmissä silloin tällöin välähtävä oivallus, into ja tyytyväisyys omaan suoritukseen – jonkun uuden asian oppimiseen ja siitä hienosti suoriutumiseen. Siitä saa leipääntyneempikin kehäraakki itsekin pienen herätyksen ja virtaa. Aina on opittavaa –  kunhan uteliaisuutta ja uskallusta riittää. Tämän kevään meidän ilona ja suurena apuna on ollut kaksi ”hioutunutta timanttia” loistavat Heidi Monto ja Anni Haataja.

Heidin ajatuksia harjoittelujaksosta voit lukea alta.

Heidi Monto, restonomi-opiskelija:

Sellainen henkilö, jolle tapahtumatuotannon ala on ennestään vieras, voi usein ajatella että tuottajan työ koostuu lähinnä tapahtumissa hymyilemisestä ja julkkisten kanssa kaveeraamisesta. Työn ajatellaan olevan yhtä glamouria ja samppanjapullojen poksauttelua. Tällainen assosiaatio syntyy usein elokuvien ja median ansiosta. Nämä tarinat eivät kuitenkaan kerro läheskään koko totuutta, vaan niiden luoma mielikuva on usein hyvin pinnallinen ja kaunisteltu.

Olen ollut Sistersillä harjoittelussa yli kolme kuukautta, ja olen saanut vahvistuksen käsitykselleni siitä, että tuottajan, ja meidän tapauksessamme myös tuotantoassistentin työ on vaativaa ja se edellyttää paljon kärsivällisyyttä, innovatiivisuutta, luonnetta sekä loogista ajattelukykyä. Tuottajan on pystyttävä toimimaan tehokkaasti ja järkevästi jatkuvankin paineen alla. Työ vaatii tekijäkseen tietynlaisen henkilön, eikä alalla pärjää kuka tahansa.

Monista työharjoittelupaikoista poiketen me harjoittelijat olemme saaneet Sistersillä tehdä paljon erilaisia tehtäviä, ja päässeet osallistumaan tuotannon jokaiseen vaiheeseen aina ideoinnista tapahtumissa työskentelyyn. Harjoittelu on avannut minulle tapahtumatuotannon alaa valtavasti, ja olen nähnyt että työ on paljon monipuolisempaa ja haastavampaa kuin olin aikaisemmin kuvitellut. Suurin osa työstä tehdään kuukausina ennen tapahtumapäivää, jolloin lopulta kulminoituu se valtava määrä aherrusta, joka projektiin on uponnut ja päästään nauttimaan tehdyn työn hedelmistä.

Työharjoittelupaikkana Sisters on ollut unelma. Yrityksessä työskentelee joukko ihania, luovia ja älykkäitä naisia, jotka ovat jokainen omalla tavallaan alansa huippuja, ja jokainen omanlaisensa fantastinen persoona. Fiilis toimistolla on ollut hyvä joka ikinen päivä, ja nauru on raikunut, eikä meitä harjoittelijoita ole kertaakaan kohdeltu alempi-arvoisina. Sen sijaan meidän tärkeyttämme organisaation sujuvan toiminnan kannalta on korostettu ja olemme saaneet runsaasti kiitosta työpanoksestamme. Olemme saaneet ottaa työssä paljon vastuuta ja käyttää omaa arvostelukykyämme, eli luottoa on myös löytynyt tuottajien puolelta paljon. Yksi harjoittelun kohokohdista itselleni oli kun pääsimme koko toimiston voimin edustamaan Sistersiä Evento Awardseissa, jossa yritys oli finalistina. Eli on sitä samppanjaakin maisteltu.

Tapahtumatuotanto ei todellakaan ole pelkkää glamouria, vaan itse asiassa glamourin osuus työssä on vähäinen. Tuottajan on oltava valmis tarttumaan likaisimpaankin hommaan, jos tilanne sitä vaatii. Välillä töitä väännetään hiki hatussa, mutta silti sen jaksaa tehdä hymy naamalla, sillä kaiken kaikkiaan työ on hauskaa ja antoisaa. Harjoittelu Sistersillä on vahvistanut omaa päätöstäni työskennellä tapahtumatuotannon alalla. Tämä on selkeästi kutsumus-ammatti, ja minä olen kuullut kutsun!

Välillä töitä väännetään hiki hatussa, mutta silti sen jaksaa tehdä hymy naamalla,
sillä kaiken kaikkiaan työ on hauskaa ja antoisaa.

Jaa somessa
  • Tapahtumajärjestäjä
  • Yritystapahtumat
  • Tapahtumatuotanto
  • Tapahtumamarkkinointi
  • Tapahtumatoimisto
  • Copyright © 2020 Sisters Inc. All Rights Reserved.